Міністр інфраструктури пояснив причини звільнення глави «Укрзалізниці»
FB Владислава Криклія

Звільнення Володимира Жмака з посади голови правління АТ «Укрзалізниця» спричинили відсутність стратегії з розділення компанії, збереження чотириденного робочого тижня в компанії та зменшення обсягів вантажних перевезень.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, процес розділення «Укрзалізниці» проходив без пояснень Наглядовій раді та акціонеру в особі Міністерства інфраструктури.

«Якщо створюються нові вертикалі і ми говоримо про розділення компанії, то це має бути послідовна візія і стратегія, а не просто створення нових юридичних осіб, власне, що вони і зробили і рішенням правління почали їх реєструвати», — зазначив Криклій.

За його словами, крім цього в «Укрзалізниці» не було вирішено питання про скасування чотириденного робочого тижня. Міністр зауважив, що на п’ятиденний робочий тиждень компанія перейшла вже після звільнення Жмака. Також «Укрзалізниця» почала скорочувати обсяги вантажних перевезень, зростання яких відбулось лише за останній місяць.

«Було ще інших операційних запитань, але знову ж таки це рішення наглядової ради, уряд це рішення підтримав. Тепер ми маємо не зволікати з тим, щоб з’явився новий керівник», — додав Криклій.

Кабінет Міністрів на своєму засіданні у середу, 17 березня, звільнив Володимира Жмака з посади голови правління «Укрзалізниці». Раніше Наглядова рада АТ «Укрзалізниця» одноголосно підтримала відставку Володимира Жмака.

Працівники «Укрзалізниці» через два тижні планують страйк із зупиненням усіх видів перевезень