Міністр культури Ткаченко написав заяву про відставку. Які причини
УНІАН

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подав у відставку. Головні причини — рішення забрати Держкіно та бюджет на культуру на 2022 рік.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Перш за все, Ткаченко підкреслив, що рішення уряду забрати Держкіно — нелогічне.

«Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль та підходи щодо управління процесами мене дивують — не мій концепт та цінності», — зазначив колишній міністр.

Він додав, що це не єдине рішення, з яким він не згоден. Зокрема, він пригадав про створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини.

«Після цього через кілька місяців міністерство отримало листа від прем’єра щодо відкликання нашого подання на створення цих інституцій. Наповнення операційним функціоналом Держмистецтв також блокувалось. Пишуть, що передача Держкіно стала для мене останньою краплею. Тоді нагадаю про передостанню — не менш болючу. Бюджет на культуру-2022. І характер обговорення і фінальна сума для мене неприйнятні», — зазначив Ткаченко.

Як заявив колишній міністр, за час роботи в МКІПі він встиг зробити десь 50% із запланованого.

Він також додав, що робота в уряді «за відсутності командної роботи та наявності бюрократичних процедур» не є такою ефективно, порівняно з роботою в індустріях.

Раніше кілька міністрів вже покинули свої крісла. Серед них Андрій Таран та Олексій Любченко.

Старі нові обличчя. Навіщо Рада перетасувала склад Кабінету Міністрів?