Міністр оборони готує подання на звільнення трьох командувачів — ЗМІ
Олександр Тарнавський

Міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення трьох командувачів. Про це пише Українська правда з посиланням на джерела у військово-політичному керівництві країни.

За даними видання, у відставку можуть відправити командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва, який зараз командує військами на півночі.

Тетяна Остащенко

Сергій Наєв

УП нагадує, що на звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Тарнавський зараз очолює війська, які задіяні у бойових діях на півдні України, зокрема проводили контрнаступ на Запоріжжі. Про причини його можливого звільнення не повідомляється.

Так само джерела видання не називають підстави для звільнення Наєва джерела також не уточнюють. При цьому, за даними УП, він може стати одним із головних фігурантів справи, яка стосується оборони Херсонщини в 2022 році.

Водночас один із співрозмовників видання наголосив, що питання відставок цих людей вже розглядається кілька місяців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мустафа Джемілєв отримав звання Героя України