Міністр оборони назвав три сценарії поразки росії

Міністр оборони Олексій Резніков назвав три можливих сценарії завершення війни в Україні. Усі вони передбачають поразку росії.

Про це він розповів на онлайн-конференції Forbes Ukraine, пише Інтерфакс-Україна.

«Перший сценарій буде приблизно такий самий, як і "good will", "добра воля" росіян, яку було оголошено, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний», — розповів міністр.

За його словами, у такому разі російські війська спочатку відійдуть на позиції станом до 24 лютого, а потім розпочнуться переговори щодо статусу ОРДЛО та Криму. При цьому він наголосив, що ніяких капітуляційних домовленостей і «Мінсків-3» не буде.

«Варіант другий — поступово ми перемелюватимемо Збройні сили рф, тому що це насправді війна ресурсу на ресурс. У них більше людей, території, танків, літаків і т.д., але все несучасне, все давнє, і вони сьогодні використовують принцип м'ясорубки», — сказав Резніков.

За таких умов, війна може завершитися наприкінці цього — на початку наступного року.

«Третій — драматичніший для РФ, це розвал РФ, це парад суверенітетів на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкирстан, на Сході і т.д. Ми це з вами точно при нашому житті побачимо, але це трохи тривала історія», — відзначив міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україну боронять понад мільйон людей у формі — Резніков