Міністр оборони Румінії подав у відставку через заклик до переговорів з росією

Міністр оборони Румунії Василе Динку подав у відставку через «неможливість» працювати з президентом Клаусом Йоганнісом. Раніше голова держави розкритикував міністра за заклик до переговорів країн Заходу з росією в обхід України.

8 жовтня Динку заявив, держави НАТО мають домовлятися з рф про гарантії безпеки для України, оскільки «політичний клас в Україні на даний момент не може собі дозволити допустити несправедливу втрату території».

Міністр тоді пояснював, що рф має достатньо ресурсів для продовження війни і такому разі навіть «замороження конфлікту» за результатами переговорів принесло користь.

Заяви Динку викликали критику з боку президента Клауса Йоганніса, який наголосив, що тільки уряд у Києві може вирішувати, з ким вести переговори.

У результаті 24 жовтня міністр подав у відставку і у Facebook пояснив своє рішення «неможливістю» працювати з главою держави.

«Я вважаю за необхідне піти з цієї посади, щоб жодним чином не завдавати шкоди процесам прийняття рішень і програмам, які вимагають плавності вздовж усього ланцюга командування, і не блокувати низку проектів, абсолютно необхідних для оптимального функціонування Міністерства національної оборони та румунської армії», — зазначив Динку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракетні обстріли не вплинули на рішучість українців воювати до перемоги — КМІС