Міністр освіти Лісовий відмовився від ступеня кандидата наук

Новий міністр освіти та науки Оксен Лісовий відмовився від наукового ступеня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що уряд затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня, а він першим вирішив його випробувати.

«В академічному світі науковий ступінь — це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці…На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії», — написав Лісовий.

За його словами, наступним кроком у становленні нової культури академічної доброчесності має стати відповідний закон. Його зараз допрацьовують.

«Наше завдання — розвивати, підтримувати та підсилювати прогресивну науку та людей, які нею займаються — відповідально та ефективно», — додав Лісовий. 

Нагадаємо, раніше міністра звинуватили у плагіаті. Запозичення нібито знайшли у кандидатській дисертації з філософії, яку він захистив ще у 2012-му.

Після звинувачень Лісовий подав свою дисертацію на перевірку та пообіцяв відмовитися від наукового ступеня, якщо там знайдуть порушення культури академічної доброчесності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скандал зі Спартаком Суботою: МОН не виявило у блогера диплома магістра