Міністр розповів, за якими принципом полонених росіян ділять на дві групи
Мінюст

Усіх військовополонених в Україні розділяють на дві групи, в залежності від їхньої причетності до воєнних злочинів. Про це розповів міністр Юстиції Денис Малюська в інтерв'ю РБК-Україна.

Росіяни, щодо яких відсутні докази про вчинення воєнних злочинів, рахуються звичайними військовополоненими відповідно до норм Женевської конвенції і утримуються до того часу, поки не буде запит на їх обмін.

«До того часу вони найчастіше за все працюють у нас, займаються деревообробкою під охороною на режимних об'єктах», — зазначив міністр.

Проти полонених, які вчиняли воєнні злочини, порушують кримінальне провадження, проводять розслідування та оголошують вироки. Однак і їх можуть направити для обміну.

«Така категорія полонених є більш цінною для сторони агресора як предмет обміну, тому що чим яскравіший злочинець, чим більше зла він накоїв, тим більша його значущість, тим більше його хочуть забрати, щоб прибрати ризики для подальших обвинувачень. І тим вагоміших наших героїв ми можемо забрати з полону», — пояснив Малюська.

У зв'язку з цим він закликав наших військових брати побільше росіян у полон.

«Військовополонені нам потрібні, захоплюйте, передавайте, це ключове, це ресурс для повернення наших героїв із російського полону», — додав міністр.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

 

СБУ показала полоненого окупанта, який пішов на війну заради нових зубів (відео).