Міністра Степанова звільнять за тиждень, вважає нардеп Стефанишина
УНІАН

Міністра охорони здоров’я Максима Степанова звільнять з посади приблизно за тиждень.

Це спрогнозувала Ольга Стефанишина, нардеп, член комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. Про це вона написала у Facebook.

«Степанова мають звільнити десь через тиждень: на найпершому ж пленарному тижні  Верховної Ради. Навіть якщо «слуги народу» не винесуть це питання у залу, є постанова «Голосу» про позачергове засідання. І тут вже немає варіантів: це питання розглянуть. Прізвища всіх, хто не проголосує за його відставку, ще довго згадуватимуть українці», — заявила Стефанишина.

Нардеп постійно критикує міністра Степанова, зокрема, за провалену кампанію з забезпечення вакциною від COVID-19.

Наприклад, в середині квітня вона під час виступу Степанова з трибуни Ради принесла йому поховальні квіти.

Bykvu

Вона пояснила, що їх просили передати очільнику міністерства родичі померлого від коронавірусу українця. За словами Стефанишиної, у нього був діабет, він звертався до медзакладу з проханням вакцинувати його. Але почув у відповідь, що вакцин немає.

А хто ж потрібен замість Степанова?

Також Стефанишина висловилась з приводу того, яким має бути наступник чинного міністра.

«МОЗ сьогодні потрібен суперменеджер, антикризовий фахівець, який в першу секунду призначення підхопить роботу і буде фігачити 24/7. Це має бути людина зі сфери охорони здоров’я. Успішний управлінський досвід та розуміння специфіки держслужби  обов’язково. Ну і найважливіше — не красти», — наголосила нардеп.

150 нардепів просять скликати засідання Ради, аби розглянути відставку Степанова