Міноборони Британії інформує про «прискорене просування» окупантів до Покровська

Розвідка Великої Британії повідомляє, що просування російських військ у напрямку міста Покровськ Донецької області прискорилось. Протягом минулого тижня окупанти наблизилась до його околиць на відстань близько 10 км. 

Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії.

На думку британських розвідників, темп просування росіян може сповільнитися, коли вони ввійдуть до житлових районів міста.

За даними розвідки, захоплення міста може суттєво вплинути на наявні українські лінії постачання, подовживши і перенаправивши їх, що ускладнить поповнення запасів до ключових опорних пунктів між Часовим Яром і Вугледаром.

«На інших напрямках фронту на сході та півдні України оперативна ситуація залишається без суттєвих територіальних змін із низьким темпом бойових дій», — йдеться у звіті.

Раніше ISW повідомляв про те, російські війська досягли значного тактичного прогресу на Покровському напрямку, зокрема в місті Новогродівка. Наступ у цьому районі підтримують найбільш боєздатні підрозділи російської армії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія передислокувала кілька підрозділів з Покровського напрямку на Курщину – ISW