Міноборони підтримало законопроєкт про міжнародні оборонні компанії
Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони підтримало проєкт закону про міжнародні оборонні компанії.

Про це йдеться на урядовому порталі.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк зазначив, що у запропонованій редакції законопроєкт не узгоджується з Конституцією України, законами про оборону та про розвідку, а також протоколами до Женевських конвенцій.

Окрім цього, у професійному середовищі ідея створення нормативно-правової бази для військово-консалтингової діяльності обговорюється «уже упродовж тривалого часу» та потребує залучення міжнародного передового досвіду.

Зараз Міноборони пропонує під час підготовки законопроєкту до другого читання суттєво його доопрацювати. Для цього — утворити робочу групу, до якої залучити представників Міністерства оборони України та інших «зацікавлених органів».

Державна прикордонна служба України відзвітувала, що не має зауважень до документа. А в Мінфіні погодилися, що його законопроєкт потребує доопрацювання.

Що передбачає законопроєкт?

Заснуванням оборонних компаній пропонують розв’язати проблему працевлаштування колишніх військових після демобілізації.

У тексті закону міжнародну оборонну компанію визначають як зареєстровану в Україні, ту, яка надає оборонні послуги за межами України та бере участь у «здійсненні оборонних заходів».

Такі компанії та їхній персонал зможуть дислокуватися тільки на території областей України, які межують із росією. Засновниками приватних оборонних компаній зможуть бути тільки резиденти України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони заявило, що наразі немає гострої потреби у зниженні призовного віку