Міноборони рф підтвердило новорічний удар по своїй базі у Макіївці (відео)

Міноборони рф підтвердило влучання по місцю дислокації російських військ в тимчасово окупованій Макіївці.

У російському відомстві заявили, що по базі окупантів випустили шість снарядів з РСЗВ HIMARS. Два нібито збили, але інші потрапили у ціль. У результаті, як запевняють у міноборони рф, загинули 63 російських військових.

Ще раніше у соцмережах з'явилися повідомлення про ракетний удар по мобілізованим росіянам, які розміщувалися у макіївському ПТУ №19.

Снаряди влучили у ціль рівно о 23:00 31 грудня, коли окупанти за московським часом зустрічали Новий рік. Внаслідок обстрілу будівлю було вщент зруйновано.

ПТУ №19 у Макіївці до та після ракетного удару

За повідомленням російських пропагандистів, такі масштабні руйнування стали наслідком детонації боєкомплекту та дизпалива, яке зберігалося на базі росіян. При цьому, за різними повідомленнями, реальна кількість жертв може складали до кількох сотень осіб.

Так, Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України у своєму телеграм-каналі повідомило, що «у результаті «необережного поводження з нагрівальними приладами», нехтуванням заходів безпеки, курінням у невстановленому місці, Санта упакував в мішки близько 400 трупів». Ще 300 окупантів отримали поранення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«152-мм української люті на фронті»: Укроборонпром показ вітчизняні снаряди (фото)