Міноборони рф вбивство цивільних в Умані та Дніпрі назвало ударом по резервам ЗСУ

Міністерство оборони росії прокоментувало нічний ракетний обстріл українських міст, внаслідок якого загинули щонайменше 16 цивільних в Умані та 2 у Дніпрі.

В рф заявили, що нанесли удар «по пунктам тимчасової дислокації підрозділів резерву ЗСУ з метою запобіганню їх висування у район бойових дій», та додали, що «ціль удару досягнуто».

При цьому ще зранку в офіційному Telegram-каналі Міноборони рф розмістили фото запуску ракети із надписом: «Точно у ціль».

Нагадаємо, вночі ворог випустив по Україні 23 крилаті ракети Х-101/Х-555. 21 з них збили сили ППО, зокрема 11 поблизу Києва.

Дві ракети вдарили по Умані — по складському приміщенню та багатоповерхівці. В останній внаслідок удару зруйновано цілий під’їзд — повністю знищено 27 квартир з 46. Станом на 14:40 відомо про 16 загиблих, серед них троє дітей. Розбір завалів триває.

Також у Дніпрі внаслідок ракетного удару було знищено приватний будинок, у якому загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка.

На Київщині уламки ракети пошкодили багатоповерхівку у місті Українка, де постраждала 13-річна дівчина. При цьому російські пропагандисти традиційно намагаються списати вину на руйнування на нібито неточну роботу ППО, про що попереджає Центр протидії дезінформації при РНБО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іранські дрони, що використовує рф, побудовані за допомогою вкрадених німецьких технологій — CNN