Міноборони скоротило терміни постачання техніки та зброї в ЗСУ
АрміяInform

З 1 листопада Міністерство оборони України скоротило терміни постачання техніки та зброї в ЗСУ, спростивши процес виробувань.

Про це повідомили на Facebook-сторінці відомства.

«Ми скасували надмірні випробування зброї, які не пов’язані з підтвердженням її боєздатності, скоротили кількість всіляких перевірок на різних етапах виробництва, залишивши лише найдоцільніші, спрощуємо механізми постачання зброї та техніки у війська», — пояснив Іван Гаврилюк, заступник Міністра оборони України.

Тепер виробник сам визначає, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію, а військові погоджують перелік параметрів. Також скасована вимога про прискорені кліматичні випробування протягом шести місяців, а іноді й року, для нових зразків озброєння.

«Також варто наголосити, що відтепер Збройні Сили та Міністерство оборони наполягатимуть на підтвердженні лише трьох чинників: ефективності зразка техніки, його безпечності для особового складу та надійності в експлуатації», — підсумували в Міноборони.

Нагадаємо, Україна отримала новий пакет озброєння з Німеччини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Словаччина має продовжити продавати зброю Україні — спікер парламенту