Міноборони спростило списання втрачених на фронті безпілотників

Міноборони дозволило списувати втрачене у бою військове майно за спрощеною процедурою. Відповідний наказ підписав глава відомства Рустем Умєров.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тепер військові зможуть за кілька тижнів списати пошкоджені або знищені дрони. Спрощена процедура дозволить ефективніше забезпечувати Сили оборони безпілотниками на фронті.

«Наприклад, за військовим закріплено 10 безпілотників, які пошкоджено під час бойового завдання. Щоб отримати нові дрони, йому потрібно списати попередні. А це — до шести місяців паперової роботи. Тепер процес відбуватиметься значно швидше», — пояснив Федоров.

Згідно з новим наказом Міноборони:

  • командири рот, батальйонів та бригад можуть списувати знищені дрони вартістю до 1,5 млн грн без погодження з вищим керівництвом;
  • дрони-камікадзе або інші ударні БПЛА можна списувати без розслідування та інших документів;
  • деталі пошкоджених безпілотників можна використовувати для модернізації та відновлення інших безпілотників.

Федоров нагадав, що раніше вдалося спростити імпорт безпілотників, процедуру допуску до експлуатації, скасувати мито та ПДВ, створити спеціальні зони для випробування БПЛА. А процедура списання дронів — це останній блокер, який заважав розвитку ринку безпілотників.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Звільнення від мобілізації в Україні: підстави та терміни