Міноборони та Арестович прокоментували обстріл нафтобази у Бєлгороді

Міноборони відмовилося підтверджувати чи спростовувати причетність України до обстрілу гелікоптерами нафтобази у російському Бєлгороді.

Про це заявив спікер відомства Олександр Мотузяник на брифінгу, відповідаючи на запитання ЗМІ.

При цьому він відзначив, що Україна не несе відповідальності за усі події, що відбуваються у росії.

«Я хочу наголосити на тому, що станом на сьогоднішній день українська держава здійснює оборонну операцію з відбиття збройної російської агресії на території України. І це зовсім не означає, що Україна має нести відповідальність за всі прорахунки, за всі катастрофи та всі події, що відбуваються на території РФ. Ми не вперше бачимо такі звинувачення. Тому я не буду ні підтверджувати цю інформацію, ні спростовувати» — сказав Мотузяник та відмовився відповідати на додаткові запитання.

Аналогічно прокоментував події у Бєлгороді і Олексій Арестович, радник голови ОП. Він запевнив, що військово-політичне керівництво нашої країни «вживає усіх заходів, щоб убезпечити Україну».

«Ми ведемо оборонні бойові дії на своїй території. А ось за те, що відбувається на території РФ, несе відповідальність керівництво РФ. Саме їм потрібно розбиратися, що відбувається в Бєлгороді», – наголосив він.

Арестович припустив, що у Бєлгороді, з якого колони окупантів направляються у бік Харкова, «хтось покурив не там», або це самі російські військові «доступними їм методами саботують виконання наказів, тому що не хочуть заходити на територію України».

«У будь-якому разі, за те, що відбувається на території РФ, несе відповідальність керівництво РФ. До них і всі питання», — сказав Арестович та підморгнув наприкінці відеозвернення.

 

- По поводу событий в Белгороде:

Posted by Олексій Арестович on Friday, April 1, 2022

Нагадаємо, вранці 1 квітня два гелікоптери Мі-24 завдали обстріляли ракетами нафтобазу у Бєлгороді. Місцевий губернатор звинуватив у завданні удару Україну.

29 березня у Бєлгороді сталася пожежа на складі боєприпасів. Російська влада тоді списала усе на людську помилку. Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що це наші військові завдали удар ракетою «Точка-У». При цьому офіційно Генштаб ЗСУ заявив, що причиною пожежі у Бєлгороді стало порушення правил безпеки при транспортуванні старих боєприпасів.