Міноборони у лютому допустило до використання близько 60 зразків озброєння та техніки
Ілюстративне фото

Міністерство оборони у лютому допустило до експлуатації у Збройних силах України приблизно 60 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ) українського й іноземного виробництва. Минулого лютого на озброєння взяли лише 33 одиниці.

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Загалом у січні-лютому 2024 року до експлуатації в ЗСУ допустили майже вдвічі більше зразків озброєння та військової техніки, ніж за аналогічний період минулого року.

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк розповів, що зростає не лише загальна кількість зразків, які взяли на озброєння, але й кількість нових видів зброї української розробки та виробництва.

Зокрема, у лютому взяли на озброєння війська декілька засобів РЕБ, зокрема «окопні», які дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Також допуск до експлуатації отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки, 120-мм міномет українського виробництва, технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для безпілотників.

Допуск зразка озброєння та військової техніки українського виробництва до експлуатації з наданням йому номенклатурного номера НАТО дозволяє закуповувати його у виробників за кошти держбюджету для підрозділів Сил оборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Азовському морі горів катер окупантів — ГУР (перехоплення)