Україна вперше закупить боєприпаси за кошти UNITED24 — Міноборони
Офіс Президента України

«Агенція оборонних закупівель» уклала перший контракт на закупівлю боєприпасів за кошти, зібрані через фандрейзингову платформу UNITED24. Це стало можливим після рішення уряду, яке дозволило використовувати ці гроші для оборонних закупівель.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

У межах угоди планується закупівля боєприпасів на 47 млн грн. У травні уряд прийняв постанову, що дозволяє перераховувати кошти з UNITED24 до закупівельних агенцій Міноборони.

Директорка «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова зазначила: «Ми дуже вдячні землякам та громадянам демократичного світу за пожертви через фандрейзингову платформу UNITED24. Зі свого боку ми маємо спроможності максимально швидко та ефективно закуповувати боєприпаси для Збройних Сил України».

Що таке UNITED24

UNITED24 — фандрейзингова платформа ініційована Президентом України, яка є основним вікном збору пожертв для підтримки. Кожен охочий з будь-якої країни може пожертвувати гроші та отримати звіт про зібрані кошти. За 28 місяців роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад $678 млн.

Гроші надходять на офіційні рахунки НБУ, прив’язані до відповідних міністерств. Пожертвувати можна на один із трьох напрямків: армію та розмінування, гуманітарну й медичну допомогу або на відбудову України. Нацбанк звітує про збір коштів щоденно, а міністерства надають звіти про їх розподіл та використання раз на тиждень

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бер Гріллз став амбасадором UNITED24