Міноборони Великої Британії підтвердило передачу Україні ракет Brimstone 2
Скріншот

Міністерство оборони Великої Британії офіційно підтвердило поставки до України сучасних ракет Brimstone 2.

«У межах свого пакету допомоги Велика Британія надала Збройним силам України високоточні ракети Brimstone 2. Ця допомога зіграла вирішальну роль у стримуванні просування Росії», — йдеться у заяві міністерства у Twitter.

Ще 21 листопада аналітичний проєкт Ukraine Weapons Tracker на фото з відвантаження військового майна до України помітив ящики з ракетами Brimstone 2 Dual Mode. Тоді ж цю інформацію підтвердили британські ЗМІ. Однак офіційно про поставку ракет влада Британії заявила лише сьогодні.

Що відомо про ракети Brimstone 1 та Brimstone 2

Навесні 2022 року Велика Британії розпочала поставки до України ракет Brimstone 1. Це ракети класу «повітря-повітря», однак для України розробили платформу для їх наземного запуску.

Як пише Мілітарний, Вrimstone першого покоління має довжину 1,8 м і діаметр 180 мм. Багатофункціональна тандемна бойова частина ракети вагою 6,3 кг здатна пробивати динамічну броню.

Система наведення використовує радар міліметрових хвиль і напівактивний лазер. Максимальна дальність ураження становить 20 км.

У 2010 році ракетний комплекс модернізували до рівня Brimstone 2. Ракета отримала покращену голову самонаведення, модульну конструкцію, вдосконалений планер та оновлене програмне забезпечення. Це збільшило дальність її польоту до 60 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як британські ракети Brimstone зривають башти російським танкам (відео)