Міноборони відзвітувало про налагодження електронного документообігу для поранених військових

Система електронного документообігу запрацювала між більшістю медичних закладів та військових частин і військкоматів. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Як результат — пораненому військовому більше не треба возити документи особисто до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність», — пояснили в оборонному відомстві.

Відтепер заклади охорони здоров’я, військові частини та військкоматами через систему електронного документообігу можуть надсилати:

  • довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва)
  • постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування
  • постанову ВЛК про непридатність до військової служби
  • інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК

Документи про рішення ВЛК щодо відпустки або про непридатність за станом здоровʼя в електронному вигляді до військової частини направить заклад охорони здоровʼя, а військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки.

Військова частина, своєю чергою, після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП.

Так само заклад охорони здоров’я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК з військової частини, наприклад довідку про обставини травми. Для цього треба лише відправити електронний запит.

У Мінцифри уточнили, що систему почали тестувати ще у серпні, але зараз вона вже запрацювала на повну.

У разі, якщо установа, не має системи електронного документообігу, Міноборони радить звертатися на гарячу лінію за номером 0 800 500 442.

Нагадаємо, про плани запровадити електронний документообіг між медичними закладами та військовими частинами і військкоматами у Мінцифрі говорили ще у січні 2023 року.

Відповідні законопроєкти №9154 та № 9158 Верховна Рада ухвалила 2 травня, а 25 травня їх підписав президент. А у серпні Кабмін затвердив порядок здійснення електронного обміну медичними та іншими документами між військовими частинами, медзакладами та військкоматами. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

МОЗ встановило чіткі терміни проходження ВЛК для військовозобов'язаних