Міноборони затвердило жіночу літню військову форму: як вона виглядає (фото)

3 серпня 2023 року Міноборони затвердило зразок-еталон літної польової форми для військовослужбовиць ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Робота над впровадженням жіночої польової форми розпочалася у 2022 році. Нова форма підлаштована під будову тіла. На кітель додали куліску для регулювання зайвого об’єму тканини на спині, сам кітель вкоротили, а по боках додали розрізи. На штанах зробили завищену лінію талії з «тунельним» поясом, а під колінами з’явилася еластична стрічка для зменшення ширини штанини.

жіноча військова польова форма ЗСУ

жіноча військова форма ЗСУ

жіноча військова польова форма

жіноча військова форма

Міністра оборони Олексій Резніков розповів, що уся технічна специфікація вже затверджена і найближчим часом розпочнеться закупівля та постачання форми у війська.

Також, за його словами, продовжується розробка жіночого бронежилета.

«Вже є перші зразки жіночих бронежилетів. Триває їх вивчення на відповідність технічній специфікації. Після всіх відповідних випробувань і погоджень буде затверджено зразки-еталони бронежилетів», — зазначив він.

Нагадаємо, що сьогодні у лавах ЗСУ проходить службу близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передовій.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Літня військова форма ЗСУ: з чого складається та скільки коштує