Міносвіти підтримало законопроєкт щодо заборони спілкування російською мовою у школах — Лісовий

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявив, що Міносвіти підтримало законодавчу ініціативу щодо заборони спілкуватися російською мовою на перервах у в українських школах.

Про це Лісовий повідомив на годині запитань до уряду.

«Що стосується законопроєкту, ініціативи Наталі Піпи, то Міністерство освіти законопроєкт із деякими зауваженнями підтримало», — сказав Лісовий.

Він також додав, що в будь-яких рішеннях, які захищають українську мову, слід передбачити можливість рівноцінного, рівноправного розвитку мов національних спільнот Європейського Союзу.

Міністр пояснив, що в цьому питанні не йдеться про російську мову, оскільки вона використовується росією як зброя проти України.

«Це, безумовно, в жодному разі не поширюється на мову країни-агресора. Ми розуміємо, що мова використовується як зброя, як передумова для агресії», — сказав Лісовий.

Нагадаємо, 1 жовтня у Верховній Раді зареєстрували проєкт, який забороняє спілкування російською мовою на території школи. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Осінні канікули 2024 в Україні: скільки триватимуть і чи можуть їх скасувати