Мінцифри пояснили, чому під час відключень з’являються проблеми зі зв’язком

Перебої зі зв’язком під час відключень електроенергії стаються через масовий перехід на мобільний інтернет.

Про це в ефірі телемарафону розповів директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації Юрій Мацик.

«В Україні мережа побудована таким чином, що більшість користувачів використовують доступ до інтернету через фіксовану мережу, решта через мобільний зв’язок. При цьому 80% використання трафіку відбувається саме через фіксовану Wi-Fi мережу», — пояснив він.

Під час відключень електрики користувачі переходять на стільникові дані, що посилює навантаження на вежі мобільних операторів. Їхня пропускна здатність має ліміти, які не можна просто так збільшити. Тому і виникають проблеми зі зв’язком.

Мінцифри закликають, аби громадяни звернутись до провайдера з запитом на підключення технології xPON. Такий інтернет працюватиме навіть під час відключень, потрібно буде тільки заживити роутер від павербанка.

Chas News розповідав, як підключити Wi-Fi роутер до павербанка, щоб завжди мати доступ до інтернету, та що для цього потрібно.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Невдовзі з ремонту вийде блок АЕС, який покращить ситуацію в енергосистемі — «Укренерго»