Минулого року сімом посадовцям Міноборони оголосили підозру у корупції — генпрокурор

У 2023 році підозру у вчиненні корупційних правопорушень оголосили сімом посадовцям Міністерства оборони.

Про це на брифінгу розповів генпрокурор Андрій Костін.

«Протягом минулого року за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у сфері оборони про підозру у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень повідомлено 7 посадовцям Міноборони. Серед них одіозні посадовці, які, за даними слідства, закуповували неякісні бронежилети», — розповів генпрокурор.

За його словами, одну зі справ щодо них уже передали до ВАКС.

Наразі у сфері оборони розслідуються два провадження за фактами закупівлі неякісних бронежилетів та засобів індивідуального захисту на суму понад 1, 4 млрд грн, поставки неякісної зимової форми на 945 млн грн, а також розтрати бюджетних коштів на суму понад 250 млн грн.

Також Костін розповів, що правоохоронці розпочали понад 220 кримінальних проваджень про корупцію та порушення у сфері військового обліку. Це у понад 4 рази більше, ніж у 2022 році.

Крім того, протягом минулого року та у січні 2024 року підозру у вчиненні кримінальних правопорушень оголосили 189 військовослужбовцям та працівникам ТЦК, що втричі перебільшує показник 2022 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Одесі затримали Романа Гринкевича: він хотів утекти за кордон (відео)