Місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя — Reuters

У середу, 31 серпня місія МАГАТЕ прибула до Запоріжжя. Звідти вона відправиться до Запорізької атомної електростанції на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляє Reuters.

Метою візиту інспекторів є перевірка АЕС після численних обстрілів з боку російських військ.

Раніше у МЗС України заявляли, що у рамках місії експерти МАГАТЕ мають зафіксувати порушення стандартів і норм ядерної та радіаційної безпеки на ЗАЕС на тлі російської окупації.

Нагадаємо, що 30 серпня місія МАГАТЕ прибула до Києва. За словами михайла Подоляка, радника Офіса президента, у цей же день росіяни почали умисно обстрілювати коридори, якими місія МАГАТЕ мала дістатися до атомної станції.

Крім того окупанти імітували бойові дії в Енергодарі, щоб спробувати зірвати візит.

31 серпня, володимир рогов, гауляйтер окупаційної влади у Запорізькій області повідомив, що напередодні приїзду міжнародних інспекторів начебто затримали «українських диверсантів», які збирались вчинити теракт на Запорізькій АЕС.

За його словами «теракт», так звані «диверсанти» мали влаштували саме під час візиту місії МАГАТЕ для того, «щоб показати некерованість ситуації і що росія не може забезпечити безпеку».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У складі місії МАГАТЕ на ЗАЕС будуть експерти з «нейтральних» країн — NYT