Місію ЄС з навчання українських військових очолив польський генерал

Місію Європейського Союзу з навчання українських військових очолив польський генерал Пьотр Тритек, який зараз є командиром 11-ї Люблінської бронекавалерійської дивізії.

Відповідне рішення прийняв Комітет із питань політики та безпеки (COPS) ЄС, повідомляє  RMF24.

Оперативне командування місії розташовуватиметься на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства Польщі, що межує з Україною. Окремий оперативний штаб базуватиметься у Німеччині, але лише для тренувальних місій на території країни. Третій штаб місії буде знаходитись у Брюсселі і займатиметься адміністративними питаннями.

За даними видання, одразу три штаби сформували, оскільки Німеччина не хотіла, щоби головне командування місії розташовувалося в Польщі. Для врегулювання суперечки вирішили розподілити командування місії.

На першому етапі планується провести навчання близько 15 тис. українських військовослужбовців. Навчальна місія розпочне свою роботу в листопаді. Її бюджет становить 106 мільйонів євро на два роки. Більшість навчань проходитимуть у Польщі.

Підготовка українських військових концентруватиметься на штабних навчаннях, тренуваннях з організації матеріально-технічного забезпечення, надання медичної допомоги, а також підготовці української армії до дій у разі застосування біологічної, хімічної або ядерної зброї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прикордонники показали, як вчаться стріляти з NLAW в інтерактивному тирі (відео)