Міжнародний олімпійський комітет не визнав сина Лукашенка очільником НОК Білорусі
TUT.by

Міжнародний олімпійський комітет не визнав Віктора Лукашенка, сина Олександра Лукашенка, новим президентом Національного олімпійського комітету Білорусі.

Про це повідомляє білоруське видання TUT.by.

МОК також не визнав членом виконкому Дмитра Баскова. У комітеті зазначили, що санкції проти них залишаються дійсними.

Лукашенко та Басков не зможуть відвідувати Олімпійські ігри та інші заходи МОК. Організація не вестиме з ними переговори. МОК спілкуватиметься тільки з генсеком НОК Поліною Головіною.

МОК підтвердив, що всі санкції до НОК Білорусі залишаються в силі. Таким чином Національний олімпійський комітет не зможе отримувати фінансові виплати, за винятком коштів, призначених спортсменам.

Лукашенку та НОК Білорусі заборонили відвідувати Олімпійські ігри

Також МОК не запрошуватиме на Олімпіаду білоруських високопосадовців. Проте всім федераціям наказали забезпечити рівне ставлення до всіх спортсменів.

26 лютого сина самопроголошеного президента Білорусі Віктора Лукашенка обрали очільником НОК замість свого батька Олександра Лукашенка. Той очолював олімпійський комітет з 1997 року.

У грудні Виконком МОК ухвалив, що «нинішнє керівництво НОК належним чином не захистило білоруських спортсменів від політичної дискримінації». Це суперечить Олімпійській хартії. Саме тому Виконком й запровадив санкції відносно НОК Білорусі.

Тепер Олександру Лукашенку, його старшому синові Віктору, першому віцепрезиденту НОК, а також іншим членам виконкому НОК заборононено відвідувати Олімпійські ігри у Токіо.

Лукашенко заявив, що Україна впала, а от Білорусь ще тримається