Міжнародний реєстр збитків почне приймати заяви українців з 2 квітня

З 2 квітня Міжнародний реєстр збитків відкриє для українців подання заяв про відшкодування втрат, шкоди і збитків, завданих агресією рф.

Про це повідомила пресслужба Реєстру.

«Тепер наша увага зосереджується на посиленні спроможності RD4U приймати та опрацьовувати заяви. Реєстр готовий бути у центрі цього процесу, який прокладе шлях до компенсаційного механізму, справедливої та ефективної компенсації», — сказав виконавчий директор Реєстру Маркіян Ключковський.

Зазначають, що відкриття та презентація відбудуться у Гаазі в рамках міністерської конференції «Відновлення справедливості для України», де будуть присутні генсекретар Ради Європи Марії Пейчинович Бурич, керівники міжнародних організацій і посадовців з понад 60 країн.

Рада RD4U відкриває Реєстр для подання заяв, доказів та іншої інформації після того, як переконалась, що вже створено необхідну документальну і технічну бази.

Початковий запуск 2 квітня зосередять на пошкодженні чи руйнуванні житла. У цій категорії розраховують отримати 300—600 тис. заяв.

А згодом планують відкрити додаткові категорії, зокрема для людей, які найбільше постраждали від війни, а також щодо пошкодження або руйнування обʼєктів критичної інфраструктури України.

Поетапний підхід дозволить Реєстру організувати ефективне подання заяв, а також підготуватися до їхньої швидкої обробки.

Раніше очільник Мінцифри Михайло Федоров повідомляв, що заяви до Реєстру подаватимуть через застосунок «Дія».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Огляд і спростування пропаганди за 21—27 березня