Мобілізація в росії: військкомати націлені на жителів Москви — ГУР

Нова хвиля мобілізації в росії переважно зачепить населення «центральних регіонів» країни.

Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міноборони.

Про це свідчать групи співробітників військкоматів, які прибувають на підприємства Москви. Вони проводять агітацію серед працівників з моральним тиском ї залякуванням.

Особливо воєнкомів цікавлять чоловіки 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають військові спеціальності.

На війну агітують йти іноземних громадян, зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР. Їм пропонують підписати контракт, коли вони звертаються до органів влади щодо отримання громадянства. У розвідці зазначають, що у разі згоди іноземців на службу питання надання громадянства вирішується автоматично.

Також повідомляють, що власників комерційних та приватних підприємств змушують робити «добровільні» пожертви на користь окупантів, які сягають кількох мільйонів рублів.

Крім того, у Москві створюють «добровільні» групи з 3-5 людей, які патрулюватимуть центральні площі, місця поблизу станцій метро та ТРЦ. Їм поставили завдання запобігати скупченню людей у понад 20 осіб для запобігання можливим протестам.

Аналітики ISW припустили, що сьогодні, 18 січня, або найближчими днями путін може оголосити в рф другу хвилю мобілізації. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке ІПСО та як росія використовує їх у війні проти України