Мобілізовані росіяни оснащені гірше, ніж сили рф, які вже в Україні — британська розвідка

Мобілізовані росіяни погано оснащені через корупцію у російській армії та змушені самостійно купувати за завищеними цінами бронежилети, які мали б їм видавати у рамках програми індивідуального екіпірування.

Про це йдеться у новому зведенні Міністерства оборони Великої Британії.

За останні два тижні в Україну було перекинуто контингенти мобілізованих російських резервістів. Їхній середній рівень особистого спорядження нижчий, ніж забезпечення раніше розгорнутих військ.

Багатьом резервістам, ймовірно, доведеться купувати бронежилети власним коштом, зокрема сучасний бронежилет 6Б45, який мали б видавати бойовим підрозділам  у рамках програми індивідуального спорядження «Ратник».

Цей бронежилет продається у російських інтернет-магазинах за ціною 40 тис рублів (приблизно $640) порівняно з приблизно 12 тис. рублів (приблизно $190) у квітні.

«2020 року російська влада оголосила, що російським військовим було поставлено 300 000 комплектів бронежилетів «Ратник», чого достатньо для оснащення сил, дислокованих нині в Україні. Повсюдна корупція та погана логістика залишаються однією з основних причин поганої роботи військ Росії в Україні», — сказано у зведенні.

Раніше повідомляли, що мобілізовані росіяни почали масово зникати на фронті.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії підтвердили загибель п'ятьох мобілізованих з Челябінської області