Молдова допомагає Україні виявляти схеми незаконного перетину кордону ухилянтами — міністр

Молдова планує посилити співпрацю з Україною для протидії спробам незаконного перетину кордону ухилянтами. Про це розповів міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос заявив в інтервʼю Ziarul de Gardă.

За його словами, більшість ухилянтів, які намагаються потрапити до Молдови, шукають лазівки у непідконтрольному уряді Придністровʼї.

«Очевидно, кожен намагається врятувати своє життя, і здебільшого нелегально перетинають державний кордон чоловіки від 18 до 60 років. Значною мірою використовується Придністровський регіон, і ми практично щотижня проводимо одну-дві операції по боротьбі та знищенню різних схем, які організовуються на території Молдови або самостійно громадянами країни, або спільно з громадянами України», — сказав Ефрос.

Також зараз ведеться перемовини щодо відновлення спільного патрулювання кордону з українського боку. Ефрос повідомив, що піднімав це питання під час зустрічі з головою МВС України.

«Ми попередимо і стримаємо цю нелегальну міграцію», — наголосив Ефрос.

Міністр запевнив, що щодо порушників відкривають кримінальні справи, кожен випадок ретельно розслідують і притягають людей до відповідальності.

Нагагадаємо, Держприкордонслужба заборонили в'їзд чоловіків призовного віку окрім певних категорій на територію уздовж державного кордону з Молдовою у Вінницькій області. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прикордонники почали використовувати «Оберіг», щоб посилити протидію незаконному виїзду за кордон