Морські дрони Sea Baby уразили чотири кораблі рф завдяки дистанційному мінуванню — WSJ

Українські морські дрони СБУ Sea Baby заклали понад 15 підводних мін поблизу окупованого Криму — вони уразили щонайменше чотири російських судна. Вибухівка була встановлена на маршрутах, якими користуються виключно військові кораблі Чорноморського флоту рф.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

За їх даними, фахівці СБУ півтора місяця відстежували рух цивільних суден в акваторії захопленого півострова перш ніж мінувати води.

Зрештою на цих морських пастках підірвались чотири кораблі: сучасний протимінний корабель, ракетний корвет «Самум» та великий патрульний катер «Павел Державин». Великий буксир, відправлений для його порятунку, також натрапив на міну.

Журналісти WSJ пояснюють, що потреба в дистанційному враженні російських суден виникла після того, як окупати побудували загородження у морі поблизу Севастополя. У такий спосіб росіяни захищаються від влучань морських дронів-камікадзе.

Водночас у виданні додають, що СБУ продемонструвала перший у світі успішний приклад дистанційного мінування. Співрозмовник журналу додав, що до цього моменту морські безпілотники використовували здебільшого для спостереження та логістики.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Морські дрони «Sea Baby» оснастили «Градами» — ЗМІ (фото)