Моторошні кадри. На звільненій Київщині фіксують злочини окупантів

На звільнених від окупантів територіях Київської області знаходять десятки вбитих цивільних.

В Ірпені загиблих під час окупації ховали у парках та дворах будинків. В Бучі, за даними мера Анатолія Федорука, у братських могилах поховали близько 280 місцевих жителів. Схожа ситуація у багатьох інших містах і селах на півночі Київської області.

При цьому часто тіла загиблих мешканців лежали просто на вулицях, аж до звільнення населених пунктів українськими військовими.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк опублікував фото з Бучі. На ньому зображені тіла людей, що лежать на вулицях із зв'язаними руками. 

«Ці люди не були військовими. Вони не мали зброї. Вони не представляли загрози. Скільки ще таких випадків відбувається прямо зараз на окупованих територіях?», — прокоментував він моторошне фото.

Про злочини російських військових також повідомило Міністерство оборони: «За 20 кілометрів від Києва біля траси лежать тіла вбитих мирних жителів. Так, під ковдрою знайшли 4—5 мертвих голих жінок, яких російські варвари намагалися спалити просто на узбіччі дороги».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На звільнених територіях у Київській області запроваджують тривалу комендантську годину