Освітній омбудсмен розповів, скільки насправді батьків підтримує дистанційне навчання дітей в школах
Ukraine Media Centre

Більшість батьків хочуть, щоб їхні школярі навчались дистанційно під час війни.

Про це заявив Сергій Горбачов, освітній омбудсмен (на фото).

«Зараз 50-60% батьків обирають дистанційну форму навчання», — зазначив Горбачов.

Такі дані не збігаються з зі статистикою, яку оприлюднили в деяких регіонах країни. Зокрема київська влада заявляла, нібито 70% батьків Києва хочуть, аби їхні діти навчалися офлайн, тобто за партами.

Втім, за словами омбудсмена, лише мала частина навчальних закладів обладнана укриттями на випадок повітряної тривоги. За даними Міносвіти, які навів Горбачов, це лише 30% шкіл, водночас в ДСНС кажуть про ще менші цифри — усього 12%.

«Але я переконаний, що для нас важливо мати офлайн навчання, за умов безпеки, особливо для початкової школи. Саме перші класи найбільш вразливі для дистанційної освіти», — вважає Горбачов.

Також він зазначив, що розглядається варіант, за яким українські діти, які тимчасово виїхали за кордон, зможуть отримати онлайн-уроки від вчителів з України.

Раніше Уряд рекомендував школам розпочати з 1 вересня навчання в офлайн-форматі, а університетам — з 15 серпня. В ДСНС пообіцяли, що перевірять усі школи на відповідність вимогам безпеки. Якщо там не буде укриття, навчання проводити не дозволять.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Офлайн, уроки про міни та без творів Толстого: як зміниться навчання у школах з 1 вересня
Як поводити себе під час мінометного обстрілу