МОЗ передумало зі зміною «епідемічних» кольорів. «Червоних» регіонів нині 10
Getty Images

Міністерство охорони здоров'я протягом 27 березня вдруге оновило показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19. Нині до «червоних» віднесли 10 регіонів, а не 13, як було зранку.

Це видно з оновлених даних МОЗ.

У новому переліку зі списку «червоних» зникли Рівненська, Черкаська та Чернігівська області, їх тепер віднесено до «помаранчевих».

/ МОЗ

Ранкова версія «зонування»

Ще зранку суботи МОЗ віднесло до «червоного» рівня епіднебезпеки Рівненську та Чернігівську області, всього «червоних» регіонів тоді стало 13.

Після цього Державна комісія з питань ТЕБ і НС вирішила встановити на території Чернігівської області «червоний» рівень епідемічної небезпеки з понеділка, 29 березня. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр кабінету міністрів України Олег Немчінов. Він написав: «cьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 29 березня 2021 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернігівської області».

«Помаранчевий» рівень, окрім трьох областей «на межі», — у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Тернопільській, Харківській і Хмельницькій областях.

«Жовтою» лишається лише Херсонська область. «Зелених» зон у країні немає.

Подробиці «зонування»

Перелік заборон і обмежень, які передбачає для населення «червона» зона, починає діяти не після віднесення МОЗ до такої зони того чи іншого регіону, а після відповідного рішення Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Коли ж комісія ухвалює своє рішення, у «червоному» регіоні забороняється наступне.

/ Кабмін

22 березня Кабінет міністрів погодив зміни щодо порядку застосування транспортних обмежень для «червоних» зон. Тепер регіональні комісії з ТЕБ та НС у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо заборони чи обмеження роботи автомобільного та залізничного транспорту у регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки COVID-19.

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки. Дію обмежень уряд продовжив до 30 квітня.

Як ми писали раніше, Разумков вважає недоцільним всеукраїнський локдаун.

Посилений карантин у Києві з 20 березня. Подробиці