МОЗ пропонує самоізоляцію для невакцинованих після повернення з-за кордону
Pixabay

Міністерство охорони здоров’я пропонує посилити вимоги для в’їзду до України для невакцинованих. В українському відомстві пояснюють, що у низці країн світу напередодні погіршилася епідемічна ситуація щодо COVID-19, зокрема суттєво поширився штам «Дельта».

Про це повідомила пресслужба Офісу президента України.

«Пропонується, що всі невакциновані особи, які приїжджатимуть до України, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест», — йдеться у повідомленні.

Від самоізоляції пропонують звільнити неповнолітніх громадян України віком до 18 років та осіб, які виїхали з України до набрання чинності постановою, що запровадить такі правила.

COVID-щепленим українцям не потрібно надавати ПЛР-тест для в'їзду у Францію — посольство

7-денна ізоляція може стати для невакцинованих осіб обов’язковою незалежно від наявності негативного результату тесту. Наразі невідомо, коли саме можуть схвалити відповідні зміни.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в аеропортах і наземних пунктах пропуску мають створити пункти вакцинації. На його думку, вакцини в Україні вже «достатньо для того, щоб щепити всіх охочих».

Зараз українці можуть безперешкодно повертатися після з-за кордону — за винятком Індії, Великобританії, РФ та Португалії.

Chas News повідомляв, що Латвія та Естонія відкрилися для нещеплених туристів з України.

Кіпр дозволив в'їзд українцям, які зробили COVID-щеплення CoronaVac