МОЗ відсторонило гендиректора «Охматдиту» Жовніра: що відомо

Гендиректора «Охматдит» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок щодо відбудови лікарні.

Про це повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко.

«Про подальші рішення повідомимо додатково, зокрема й про кадрові. Моя позиція — виконувачем обов’язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації», — повідомив Ляшко.

Міністр зазначив, що факти щодо відновлення лікарні, які ширились у ЗМІ, вже вивчає Нацполіція та НАБУ, зареєстроване відповідне кримінальне провадження

«Отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду», — написав він.

До оцінки наданих під час проведення тендеру конкурсних пропозицій було залучено два робочі органи: робоча група Охматдиту, затверджена наказом гендиректора, та загальні збори Фонду.

31 липня рішенням загальних зборів Фонду надано рекомендацію «Охматдиту» щодо укладення договору на виконання ремонтних робіт з компанією, що зафіксовано у протоколі. Рішення оголосити компанію переможцем тендеру ухвалив Жовнір. При цьому, виявилось, що відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи саме «Охматдиту» отримані не були.

«Чому? Це питання залишається відкритим і буде досліджене компетентними органами», — написав Ляшко.

Надалі відновлення «Охматдиту» відбуватиметься під наглядом Ради з відновлення, яка контролюватиме процеси відбудови лікарні і те, аби гроші з фонду були спрямовані саме на неї.

Нагадаємо, 16 серпня Жовнір заявив, що фонд «Охматдит — здорове дитинство», якому донатили на відновлення лікарні, «не планує» переказувати зібрані кошти на офіційні рахунки лікарні. У фонді це пояснили тим, не знають правового механізму для переказу, але вони готові оплатити будь-яку нагальну потребу лікарні. Водночас, як зазначили у фонді, офіційні запити від «Охматдиту» їм не надходили.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На відбудову «Охматдиту» зібрали понад 1 млрд грн — Ляшко