МОЗ заборонив батькам приходити цього року на святкування до дитсадків та шкіл
УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я оприлюднили правила проведення новорічних заходів в школах і дитячих садках цього року.

Їх розмістили на Facebook-сторінці відомства.

Дозволяються лише окремі заходи для кожного класу чи групи. Під час святкування у школі на заході можуть бути присутні лише учні одного класу. Участь школярів з інших класів у святі забороняється.

У дитячих садочках також свято проводиться лише для дітей однієї навчальної групи.

Присутність глядачів не дозволяється. Це означає, що навіть батькам не можна прийти на новорічний захід своєї дитини.

«Традиційно на урочисті заходи новорічних свят у школах чи садочках до дітей приходять батьки та інші члени родини, проте в умовах пандемії це може створити додаткові ризики для здоров'я усіх учасників», — зазначають в МОЗ.

Водночас, там розуміють, що відсутність рідних чи близьких на святі може викликати у дітей, особливо дошкільного віку, стрес.

І дають поради, що робити.

«Якщо дитина не хоче брати участь у святі без батьків чи інших членів родини, не варто її змушувати, бажано просто все послідовно роз'яснити. Потурбуйтесь про те, щоб малеча почувала себе в безпеці, а свято не стало стресовою ситуацією», — говорять в міністерстві.

Також на святкування цього року заборонено запрошувати аніматорів та акторів. Організовувати та проводити захід можуть лише співробітники закладу освіти.

Вказані правила викликали неабияке обурення у багатьох українців.

Зокрема, Злата Тіромовська зі Львову в коментарі до допису МОЗ пише, що при забороні навіть щепленим батькам ходити на святкування до шкіл та садків дозволяється всією сім’єю відвідувати цирк, театр або ярмарок.

«Яке цікаве рішення... Як на виставу в театр, піцерію, виступи, ярмарки, то з дитиною можна йти, бо там за гроші. А як до дитини на свято в школу/садок  то одразу не можна», — написала користувачка.

Лише дві області відповідають «червоній» зоні, ще шість найближчим часом виведуть у «жовту» зону — МОЗ