Мустафа Найєм йде з посади голови Держагентства відновлення

В понеділок, 10 червня Мустафа Найєм написав заяву про звільнення з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Причиною звільнення Найєм назвав «системні перешкоди, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати повноваження».

За його словами, це розпочалося у листопаді 2023 року. Спочатку Агентству скасували бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг: «Я усвідомлюю обмеженість ресурсів та важливість військових витрат. Але скасування коштів на утримання інфраструктури неминуче позначиться в першу чергу на стані доріг оборонного значення і, як наслідок, на всій військовій логістиці. Якщо це не зміниться, наступного сезону нас чекає ускладнення військової логістики та експорту продукції».

По-друге, заявив Найєм, Агентство «почали «кошмарити» бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі».

Ще однією причиною він назвав те, що з початку року Агентству суттєво обрізали зарплату — більшості співробітників було урізано до 68% зарплати.

Рух «Чесно» повідомляє, що окрім Найєма заяви про звільнення написали також Андрій Івко, перший заступник Голови Агентства відновлення та Валерія Іванова, заступник Голови Агентства відновлення.

Там зазначають, що рішення про звільнення було ухвалено на тлі скандалу із зірваним відрядженням Найєма до Берліна на міжнародну конференцію 11−12 червня, яка покликана мобілізувати міжнародну підтримку відновлення країни після руйнування внаслідок повномасштабного російського вторгнення. 

За словами Найєма, прем'єр-міністр Денис Шмигаль особисто відхилив його прохання про відрядження до Берліна без пояснення причин.

Нагадаємо, Найєма призначили на посаду голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України в січні 2023 року. До цього він був заступником міністра інфраструктури.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Артема Ситника звільнили з посади заступника голови НАЗК