Музей сучасного мистецтва Нью-Йорка опублікував «цитату» Фріди Кало, яка насправді належить 15-річній блогерці
MoMA The Museum of Modern Art

Музей сучасного мистецтва MoMA в Нью-Йорку опублікував автопортрет Фріди Кало з цитатою, яку помилково приписують мексиканській художниці.

Це помітили у Tjournal.

«Я думала, що я найдивніша людина у світі, але потім вирішила, що на землі так багато людей, що має бути хтось, хто так само як і я, почувається дивним і недосконалим», — йдеться в дописі поруч з картиною від 22 листопада.

Після цього одна з користувачок Twitter написала, що цитата належить не знаменитій мексиканській художниці, а подрузі цієї користувачки — Беккі. У 2008 році Беккі написала цитату на листівці з Фрідою Кало і відправила її до мистецького проєкту PostSecret, куди будь-хто може анонімно відправити свій секрет. Частину листівок публікують на сайті.

Зазначають, що це не єдиний випадок, коли цитату приписували Кало. У відповідях до твіту один з коментаторів також зауважив, що зустрічав її в книзі про британський театр, яку видали 2021 року. Автор теж був вказаний неправильно.

Ще в 2015 році сама авторка Ребека Кетрін Мартін підтвердила, що цитата належить їй, а листівку вона зробила в 15 років.

Після того, як звернули увагу на помилку, нью-йоркський музей визнав її, але твіт видаляти не став.

Малюнок Віктора Цоя пішов з молотка більш ніж за €30 тис.