Музиканти Nirvana відповіли на позов «хлопчика з обкладинки» свого альбому

Юристи учасників гурту Nirvana подали заяву про відхилення позову чоловіка, якого у віці чотирьох місяців зобразили на обкладинці альбому. Спенсер Елден звинуватив музикантів у розповсюдженні дитячої порнографії.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами адвокатів, позов недійсний через часові обмеження — скарга подана дуже пізно.

Вони також назвали заяву чоловіка, що на фото зображено сексуальне насильство над дітьми, «несерйозною».

«Коротке вивчення фотографії чи власна поведінка Елдена (не кажучи вже про присутність фотографії у будинках мільйонів американців, які, за теорією Елдена, винні у зберіганні дитячої порнографії), прояснює це», — йдеться у відповіді.

Також музиканти заявили, що протягом 30 років він використовував популярність гурту в особистих цілях і за гонорари відтворював цю фотографію.

«У нього на грудях витатуйована назва альбому «Nevermind». Він з'явився на ток-шоу в комбінезоні, що імітує оголене тіло. Копії обкладинки альбому зі своїм автографом він виставляв на продаж на eBay, а також використав цю популярність, щоб знайомитися з жінками», — йдеться у заяві виконавців.

У серпні 2021 Едлен подав до суду на учасників гурту та їхніх спадкоємців, а також на дизайнера обкладинки альбому та компанії звукозапуису.

Він вимагає з кожного по $150 тис. компенсації за поширення його матеріалів «відверто сексуального характеру», а також примус до комерційних сексуальних дій нповнолітніх дітей, від яких учасники Nirvana і інші сторони продовжують отримувати гроші.

Ерік Клептон виграв суд у німкені, яка продавала диск з його записом на Ebay