Музику Ніла Янга видалили зі Spotify після його заяви про поширення фейків про вакцини на платформі
Getty Images

Платформа Spotify почала видаляти музику Ніла Янга, коли той закликав зробити вибір між ним та подкастером Джо Роганом, якого критикують за дезінформацію про COVID-19.

У грудні 2021 року Джо Роган взяв інтерв’ю в спеціаліста з інфекційних захворювань, який виступає проти вакцинації дітей від коронавірусу, повідомляє ВВС.

Після цього канадо-американський музикант звинуватив платформу в «поширенні неправдивої інформації про вакцини, що може призвести до смерті тих, хто вірить в цю дезінформацію».

«У них може бути або Роган, або Янг. Не обидва», — заявив музикант та закликав негайно видалити всю його музику із сервісу. Він також подякував своєму лейблу Reprise Records за підтримку такого рішення. 

Музикант почав свою діяльність ще у 1960-х роках та за цей час випустив близько 50 студійних альбомів та понад 20 живих альбомів, серед яких 18 стали «золотими», сім — «платиновими», а три — «мультиплатиновими».

У Spotify прокоментували ситуацію з Янгом. «Ми шкодуємо про рішення Ніла видалити свою музику зі Spotify та сподіваємося невдовзі знову його вітати», — сказав прессекретар сервісу.

Подкаст Джо Рогана є одним із топових на Spotify, його завантажують майже 200 млн разів на місяць.

Раніше Chas News писав, що пісня «Shape of You» Еда Ширана набрала 3 млрд прослуховувань на Spotify, встановивиши рекорд.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Наспівав на пів мільярда! Брюс Спрінгстін продав права на свої пісні за $500 млн (відео)