МВС запустило два нових сервіси для нацгвардійців, поліцейських і прикордонників

7 травня Міністерство внутрішніх справ запустило два сервіси для військовослужбовців та працівників органів системи МВС — електронний кабінет постраждалого і контактний центр з питань соціального захисту. Про це повідомив профільний міністр Ігор Клименко.

За допомогою е- кабінету на сайті МВС військовослужбовці НГУ, ДПСУ, поліцейські, працівники ДСНС, які мають статус постраждалих, а також члени їх родин, можуть отримати доступ до своїх облікових даних та залишити запит на медичну, психологічну, юридичну допомогу.

Для цього необхідно зареєструватися в Єдиному вікні для громадян.

Також за номером 1536 працюватиме гаряча лінія з питань соцзахисту.

«Фахівці гарячої лінії з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00 консультуватимуть щодо отримання психологічної, медичної та грошової допомоги, нарахування пільг, призначення пенсії тощо», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 21 березня Верховна Рада ухвалила закон щодо забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист. Президент Володимир Зеленський підписав документ 2 квітня.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Міноборони роз'яснили порядок виплат премій за знищену техніку і за 30 днів на передовій