Мюнхенську конференцію з безпеки 2021 року перенесли на невизначений строк
Münchner Sicherheitskonferenz

Мюнхенська конференція з безпеки, яка мала відбутися в 2021 році, переноситься на невизначений термін через пандемію коронавірусу. Про це  організатори форуму оголосили в заяві, опублікованій на сайті заходу.

Мюнхенська конференція з безпеки проводиться кожного лютого протягом більше п’яти десятиліть. Наступного року пандемія, що триває, завадить нам провести конференцію, як планувалося спочатку, з 19 по 21 лютого 2021 року

За словами політика, з огляду на існуючі глобальні загрози та виклики для міжнародної безпеки і стабільності, Мюнхенська конференція повинна якомога швидше протягом 2021 року стати платформою для неформального обміну думками між провідними світовими політиками. Нову дату проведення форуму він обіцяє оголосити, як тільки рішення про це підтвердять відповідні органи.

«Як голова, я як і раніше прагну скликати Мюнхенську конференцію з безпеки в 2021 році в її традиційному «фізичному» форматі, як тільки це дозволять умови», — підсумував він.

Мюнхенська конференція була заснована в 1962 році німецьким публіцистом Евальдом фон Клейстом як «засідання представників оборонних відомств» країн — членів НАТО. З 1999 року в ній стали брати участь політики і військові з країн Центральної та Східної Європи, а також представники бізнесу.

Спеціальна щорічна зустріч Всесвітнього економічного форуму відбудеться у Сингапурі в травні 2021 року