МЗС росії звинуватило Ізраїль в підтримці «неонацистського режиму в Києві». Історія скандалу
Twitter

Російське МЗС опублікувало у Twitter допис, в якому прямо звинувачує Ізраїль в «антиісторичних заявах» та підтримці «неонацистського режиму в Києві».

Це не перша скандальна заява російського міністерства закордонних справ. Днями голова МЗС рф сергій лавров дав інтерв'ю, в якому назвав «найзапеклішими антисемітами» самих євреїв та заявив, що Гітлер мав єврейську кров. 

«Він (Зеленський) висуває аргумент: яка у них може бути нацифікація, якщо він єврей. Можу помилитися, але у Гітлера теж була єврейська кров. Це абсолютно нічого не означає. Мудрий єврейський народ каже, що найзапекліші антисеміти, як правило, євреї», — сказав російський міністр.

Після цього російського посла в Тель-Авіві викликали для пояснень. Заяви лаврова викликали шквал обурення серед українських, ізраїльських та інших іноземних політиків.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет назвав висловлювання міністра «брехнею, покликаною обвинуватити самих євреїв у найбільш страхітливих злочинах в історії, вчинених проти них».

Яїр Лапід, глава МЗС Ізраїлю, у свою чергу заявив, що найгіршим расизмом проти євреїв є обвинувачення їх в антисемітизмі.

Висловився щодо ситуації й Дмитро Кулеба, український міністр закордонних справ.

«Міністр Лавров не зміг приховати антисемітизм російських еліт, що глибоко укорінився. Його мерзенні коментарі образливі для президента Зеленського, України, Ізраїлю та єврейського народу», — зазначив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уроки помсти від Ізраїлю. Що таке Моссад і чи вдасться створити схожий підрозділ в Україні