МЗС та проект Ukrainian Bridge розвиватимуть співпрацю ІТ-компаній України та США
МЗС України

3 листопада Міністерство закордонних справ та ГО «Інтернет Ініціативи» підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у рамках проєкту Ukrainian Bridge. Так, за повідомленням МЗС, починається співпраця між ІТ-системами Кремнієвої долини (США) та України.

Сторони домовилися спільно просувати Україну як інноваційну цифрову країну, поглибити співпрацю між Україною та США, популяризувати можливості для бізнесу та інвестицій в Україні. У меморандумі запланували організацію та проведення низки публічних заходів, ділових зустрічей, тренінгів, семінарів та лекцій.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав своїм пріоритетом перетворення МЗС на сучасне цифрове міністерство. Він вважає Ukrainian Bridge одним із послів української цифрової дипломатії. Разом міністерство та ГО працюватимуть над допомогою українському бізнесу в налагодженні взаємодії із партнерами у США.

«Синергія ІТ-шників України та Кремнієвої долини здатна дати світові проривні інновації, а українським спеціалістам — сповна реалізувати свій потенціал», — зазначив політик на церемонії підписання меморандуму.

Міністр додав, що вже близько сотні потужних технологічних компаній відкрили свої R&D офіси в Україні.

«Переконаний, що успішна співпраця МЗС з українським IT-бізнесом привабить ще більше великих ІТ-компаній до нашої держави. І це дуже добре, адже йдеться про створення нових робочих місць та зміцнення позицій України на глобальному цифровому ринку».

Координаторка Ukrainian Bridge Євгенія Беспалова відзначила важливість заходів та програм, які проходять у рамках проєкту у партнерстві з відомими українськими підприємцями та інвесторами. За її словами, це відкриває можливості Кремнієвої долини для українського ІТ-ринку.

«Ми просуваємо Україну як бізнес-напрям, як вдале місце для співпраці, працюємо над відкриттям центрів розробки та інвестування в українські компанії, стартапи, інфраструктуру», — додала Беспалова.

Дмитро Кулеба нагадав, що створення можливостей для українського бізнесу за кордоном входить до пріоритетних напрямів роботи МЗС України, та запросив українські IT-компанії вступати до оновленої Ради експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ).

Міністр привернув увагу до того, що в той самий день МЗС проводить онлайн-брифінг посла України в США та керівників генеральних консульств України в Нью-Йорку, Сан-Франциско та Чикаго для представників українського бізнесу. Це вказує на системність зусиль зі створення можливостей для вітчизняних компаній за кордоном, зокрема у США.

Довідка

Ukrainian Bridge – платформа просування України в Кремнієвій долині як світовому центрі інновацій та популяризації можливостей, які відкриває долина для українців. Ініціаторами проєкту є Євгенія Беспалова, співзасновниця та співвласниця компанії We_Challenge, почесна громадянка штату Небраска, лідерка думки в галузі ІТ за версією ITEM, та Ярослав Ажнюк, співзасновник та співвласник компанії Petcube, який входить до списку найуспішніших молодих українців за версією Форбс «30 до 30-ти».

Щоб не боялися. Українські зв'язківці починають просвітницьку роботу щодо 5G