На адресу угорського міністра надійшли погрози смертю, написані українською мовою — ЗМІ

До посольства Угорщини в Україні нібито надіслали погрози смертю на адресу очільника МЗС країни Петера Сійярто у зв’язку з його майбутнім візитом в Ужгород. Лист надійшов на електронну пошту посольства Угорщини в Україні і написаний українською мовою.

Про це повідомляє видання Index з посиланням на свої джерела.

У тексті записки, згідно з переказом, автор пише, що українці ненавидять угорську владу за те, що Угорщина «робить усе, щоб Україна програла у війні» та каже, що Сійярто 29 січня чекає «вибуховий прийом» і рекомендує починати приготування до похорону. Записка завершується словами, що «Бог пробачає, але українці — ні».  

Держсекретар угорського МЗС Тамаш Менцер у своєму Facebook заявив, що погроза «не стримає Петера Сійярто від представництва інтересів Угорщини».

Нагадаємо, зустріч очільників МЗС України та Угорщини запланована на 29 січня в Ужгороді і має підготувати зустріч президента України Володимира Зеленського і прем'єра Угорщини Віктора Орбана. 

Перед цим Зеленський та Орбан коротко перетнулися в Аргентині під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента. Орбан тоді сказав, що прийняв запрошення Зеленського поговорити про питання двосторонніх відносин, але з умовою, що міністри закордонних справ підготують зустріч.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Єврокомісія піде на поступки Угорщині, щоб передати Україні €50 млрд допомоги — FT