На авіашоу в Португалії зіткнулися два радянські Як-52: один пілот загинув (відео)
Instagram@jollero_photography

2 червня у Португалії на авіасалоні в місті Бежа зіткнулися два радянські спортивно-навчальні літаки Як-52. Один з пілотів загинув, ще один — поранений. Катастрофа відбулася під час святкування 72-річниці португальських Повітряних сил.

Про це пише CNN Portugal.

На опублікованих глядачами відеозаписах видно політ шести літаків, під час якого один борт спочатку летить нижче інших п'яти, а потім злітає вгору, зачіпає другий літак і падає на землю. Одночасно другий борт повільно знижується, а потім запис обривається.

Аварії зазнали літаки з пілотажної групи YakStars. Планувалося, що вони «зі своїми культовими Як-52 вразять глядачів демонстрацією майстерності пілотів, виконуючи складні фігури вищого пілотажу та бездоганні польоти строєм». За даними Aviation Safety, ці були випущені ще у 1983 році.

Повітряні сили повідомили, що загинув пілот з Іспанії. Другий літак після зіткнення вдалося посадити. Його пілот, громадянин Португалії, отримав легкі травми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Одещині легкомоторний Як-52 залучили до полювання на ворожі «Орлани» (відео)