На Балі голодні мавпи залазять у будинки в пошуках їжі. До пандемії їх годували туристи
Unsplash

Мавпи на острові Балі втратили джерело своєї улюбленої їжі, коли у світі почалася пандемія, адже туристів стало значно менше.

Тепер голодні тварини нападають на хати сільських мешканців, щоб знайти щось смачне, повідомляє AP.

Жителі села Сангех кажуть, що сірі довгохвості макаки вилазять на дахи будинків та чекають, поки всі підуть, щоб поласувати чимось.

Люди остерігаються, що такі вилазки можуть перетворитися на напади голодних мавп, тому привозять фрукти, арахіс та іншу їжу в ліс.

«Ми боїмося, що голодні мавпи стануть дикими та агресивними», — пояснюють в селі.

До пандемії ліс Сангех відвідували близько 6 тис. людей на місяць та годували тварин. Через коронавірус влада Індонезії закрила заповідник, і тепер там нікого нема.

Мавпи можуть їсти і їжу з джунглів, але ці занадто довго контактували з людьми, тому тепер не можуть перейти на такий раціон.

Через необхідність купувати приматам продукти жителі села вже почали відчувати економічні труднощі.

Щоб придбати 200 кг маніоки (основного корму для мавп) щодня потрібно витрачати $60. Якщо купувати регулярно, це відчутний фінансовий тягар.

Через постійний контакт з людьми примати не лише відмовляються від їжі з лісу, а й потребують компанії. Мешканців Сангеха просять приходити та проводити час із тваринами, щоб ті не божеволіли.

У Швейцарії влаштували незвичний повітряний транспорт для альпійських корів (відео)