На берег Одещини винесло морську міну: її вже підірвали (відео)

Опівдні 30 травня на узбережжя Одещини винесло морську якірну міну. Її вчасно помітили і вже підірвали.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Внаслідок шторму, що панував вчора в Чорному морі одну з ворожих мін зірвало з кріплення і відправило за хвилями просто до берега», — розповіли військові.

В результаті міну викинуло на один з піщаних пліжів. На щастя, там не було відпочивальників, військові її вчасно помітили.

На місце викликали фахівців підривної команди ВМС ЗСУ, які вивезли міну у безпечне місце і виконали її контрольований підтрив.

«Звертаємо увагу всіх бажаючих відпочивати, що небезпека таких «сюрпризів» у пляжній зоні надто висока. І не завжди міна поводитиметься так стримано, цілком імовірний неконтрольований підрив», — наголосили в ОК «Південь» та закликали місцевих жителів дотримуватися обмежень воєнного стану.

 

О півдні на узбережжя Одещини винесло морську якірну міну. Внаслідок шторму, що панував вчора в Чорному морі одну з ворожих мін зірвало з кріплення і відправило за хвилями просто до берега. Пильним спостереженням за прибережними водами та узбережжям військовослужбовцями ЗСУ на одному з піщаних пляжів, які до речі так полюбляють поціновувачі приморського відпочинку, було виявлено вибухонебезпечний предмет. На щастя пляж системно патрулюється і відпочивальників не було. Небезпечну знахідку знешкоджено фахівцями підривної команди ВМС ЗСУ. Після вивезення в небезпечне місце, військові спеціалісти здійснили контрольований підрив міни. Цей факт ще раз нагадує про небезпеку купання та іншого способу використання прибережних вод і узбережжя. Звертаємо увагу всіх бажаючих відпочивати, що небезпека таких «сюрпризів» у пляжній зоні надто висока. І не завжди міна поводитиметься так стримано, цілком імовірний неконтрольований підрив. Дотримуйтеся норм та обмежень воєнного стану, пильнуйте і не нехтуйте небезпекою себе і оточуючих. Будьте мудрими і свідомими, бережіть себе і разом збережемо Україну!

Posted by Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South” on Monday, May 30, 2022

Нагадаємо, це вже не перший такий випадок. 16 травня на пляж вимило одразу дві ворожі морські міни.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нацгвардієць збив «Іглою» вже третій ворожий штурмовик Су-25