На Буковині прикордонник застрелив порушника, який напав на нього з мачете (фото)
Ілюстративне фото

29 червня у Чернівецькій області прикордонник застрелив порушника біля кордону з Румунією. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.

За його даними, близько 21:00 двоє чоловіків з мачете та газовим балончиком напали військовослужбовця ДПСУ в зоні ділянки «Селятин». Його повалили та завдали удару по нозі.

Прикордонник у відповідь відкрив вогонь з табельного пістолета Макарова. У результаті один нападник загинув, а інший отримав поранення правопорушник загинув, інший отримав поранення.

Держприкордонслужба у коментарі 24 каналу підтвердила цю інформацію.

«Нападників було двоє і при собі вони мали певні засоби, які застосовували проти прикордонника. З метою збереження свого життя військовослужбовець був вимушений застосувати зброю, у результаті чого один нападник отримав поранення, а інший помер», — розповіли в ДПСУ.

Про інцидент повідомили ДБР, поліцію і прокуратуру. Зараз тривають слідчі дії.

Помічник керівника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв розповів «Суспільному», що чоловіки у віці 33 та 25 років не виконали законних вимог прикордонного наряду зупинитись.

«Прикордонникам довелося застосувати вогнепальну зброю після попереджувальних пострілів. Були постріли по порушникам, тому що вони застосували газовий балончик і холодну зброю проти прикордонника», — розповів він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Закарпатті за 200 м до кордону затримали автобус із 17 чоловіками — ДПСУ (відео)